Welkom

Geschiedenis

1986, het begin van een goede ontwikkeling

Vanaf 1986 zijn vanuit een compacte groep de eerste bouwkundige adviesdiensten aan de markt aangeboden. In die beginperiode werden vooral gemeenten, woningcorporatiesen particulieren bediend. Al snel werden de diensten uitgebreid met civiel- en milieukundige advisering en ontstond een volwaardig adviesbureau met 3 overzichtelijke afdelingen Bouw, Civiel en Milieu. Daarnaast werden binnen de afdeling civiel ook landmeetkundige werkzaamheden verricht.

Een nieuwe weg inslaan

Toen er zich in 1997 binnen de provincie Noord-Brabant een gemeentelijke herindeling voltrok ontstond er voor een deel van het bureau een onzekere tijd omdat een aantal goede gemeentelijke relaties verdwenen eneen nieuw netwerk in gemeenteland moest worden opgebouwd. Zo het een goede ondernemer betaamd werd er naarstig gezocht naar nieuwe opdrachtgevers die gevonden werden binnen de industrie en vastgoedontwikkelaars. Dit alles paste volledig in het toenmalige tijdsbeeld omdat binnen die sectoren een groot aantal initiatieven werden ontplooid.

Integraal aan de slag

Dat was ook het moment waarbij binnen het bureau een aanzet is gemaakt met het integraal adviseren. Het werd duidelijk dat het goed is om de binnen het bureau beschikbare expertise te bundelen en als één contract aan te bieden. De zo zorgvuldig vormgegeven afdelingen Bouw, Civiel en Milieu werden daarmee omgevormd tot integraal samenwerkende projectteams. In deze teams werden de dwarsverbanden door de verschillende werkdisciplines gelegd en projecten uitgevoerd. Hiermee werden de strak aangestuurde afdelingen omgevormd naar optimaal samenwerkende werkvelden. Onder inspirerende leiding van Marcel van den Brink en Tom van Dessel is het bureau omgesmeed tot een hecht collectief. Hiermee ontstond de behoefte om als multidisciplinair adviesbureau op de markt te opereren met een heldere visie op ruimtelijke ontwikkelingen.

AGEL adviseurs van toen tot nu:

Persoonlijke aandacht staat bij ons altijd al op nummer één. Wij nemen de tijd voor al onze klanten. Wij luisteren naar uw wensen, en zorgen dat uw dromen realiteit worden.

Van tekenbord tot 3D model…
Van schetsblok tot Building Information Modeling (BIM)…
Van waterpas tot robotic…
Van grondmonsterschepje tot alle BRL-protocollen…
Van geluidmeter tot real-time analysers…
Van lieslaarzen tot meetboot…
Van meetwiel tot digitale volumeberekening…
Van rekenlat tot Pipe Flow Modeling…
Van rokende diesel tot A-label…
Van typemachine tot Tablet PC…
Van werkafspraak tot ISO-9001-certificering…
Van urenbriefje tot projectregistratiesysteem…
Van opbergkast tot digitale archivering…
Van NEN bladen tot intranet…

Van persoonlijke aandacht tot (nog steeds) persoonlijke aandacht.

 • 1986

  De Rooij VOF

  1 september 1986 wordt Ontwerp-, teken- en adviesbureau De Rooij VOF opgericht.

 • 1991

  Adviesburo De Rooij BV

  18 oktober 1991 is de VOF omgezet naar een B.V: Adviesburo De Rooij BV.

 • 1997

  Uitbreiding diensten

  De ingenieursdiensten worden verder uitgebreid en de naam wordt hier op aangepast: Architecten- en ingenieursbureau De Rooij BV.

 • 2006

  AGEL adviseurs B.V.

  Dat was ook het moment waarbij binnen het bureau een aanzet is gemaakt met het meer integraal adviseren. Meer en meer werd duidelijk dat het goed was om de binnen het bureau beschikbare expertise te bundelen en binnen één contract aan te bieden. De zo zorgvuldig vormgegeven afdelingen Bouw, Civiel en Milieu werden daarmee langzaam maar zeker omgevormd tot integraal samenwerkende projectteams die als dwarsverbanden door de verschillende werkdisciplines hun projecten uitvoerden en werden de strak aangestuurde afdelingen omgevormd naar optimaal samenwerkende werkvelden.

 • 2016

  Nieuwe huisstijl

  Tijdens het 30 jarig bestaan van AGEL adviseurs B.V. is de vernieuwde huisstijl gepresenteerd en wordt geleidelijk doorgevoerd in al onze uitingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?