“Brommen en Hollen” – Hoe van MLS naar NLCS voor de Bromtol en de Holtroplaan in Oosterhout


Wereldberoemd

Gemeente Oosterhout heeft een wereldberoemd kunstwerk dat als reclamefilm op Google de wereld aan het veroveren is. Het beroemde kunstwerk is van Hohmann en in 1999 geschonken door betonfirma Martens. De gemeente Oosterhout gaat dit kruispunt aanpassen en heeft AGEL adviseurs uit Oosterhout gevraagd om het gebied rond de Bromtol in te meten voor dat het aangepast wordt.


Wat is er bijzonder aan de meting?

Voor de gemeente Oosterhout is het de eerste keer dat een tracé in 3D ingemeten wordt en vermaakt tot DTM (Digitale Terrein Meting) in NLCS formaat. De gemeente Oosterhout heeft aan AGEL adviseurs gevraagd de mogelijkheden te bekijken om zowel de Bromtol als de Holtroplaan in Oosterhout volledig in te meten en te verwerken tot een 3D DTM in NLCS formaat. Dit ter ondersteuning van het voorbereiden van de aanpak van het realiseren van de turbo-rotonde met tunnelbak en reconstructie van de Holtroplaan.


Waarom AGEL adviseurs?

Omdat AGEL adviseurs uniek is in haar aanpak. Door de integrale kennis van meerdere domeinen weet AGEL adviseurs precies wat er nodig is aan in te winnen gegevens om dit soort projecten aan te ‘vliegen’. Uiteindelijk heeft AGEL adviseurs samen met de gemeente Oosterhout gekozen om deze twee locaties met behulp van MLS (Mobile Lidar Scanning) in te winnen. AGEL adviseurs heeft samen met haar partners Kavel10 en GeoBORG de keten gedekt.


Procespartners in de keten

Kavel10 is ingezet voor de expertise van Lidar technieken en GeoBORG voor het processoren van de ruwe puntenwolken tot een DTM in NLCS formaat. AGEL adviseurs was de spil met de expertise in Infra en Geo om tot een juist, compleet en gevalideerd gewenst resultaat te komen.


Resultaat!

Dat mag er zijn! Een DTM model in NLCS formaat waarbij de 3D kwaliteit gewaarborgd is middels aanvulling van het traditionele Landmeten. Verder zijn er van het gehele traject 360 graden foto’s gemaakt en ontsloten in onze op maat gemaakte Geo-viewer. Met behulp van deze Geo-viewer kan de gemeente Oosterhout de data gebruiken voor inspecties op basis van real time online informatie.

 

 

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?