GeoWeek 2021: aan het werk met groepen 7 en 8 van de Julianaschool in Dordrecht

Het is deze week GeoWeek, een jaarlijks terugkerend initiatief dat het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) startte in 2006, om leerlingen tussen de 10 en 15 enthousiast te maken voor geografie. Dit jaar deed voor het eerst een afvaardiging mee van Stantec en AGEL Adviseurs, nu onderdeel van Stantec, met een compleet dagprogramma voor de ruim 90 kinderen van de groepen 7 en 8 van de cbs Julianaschool, in de Dordtse wijk Dubbeldam.

Projectmanager Richard Hendriks leidde de dag in met een presentatie, waarna de leerlingen in groepen aan het werk gingen met GIS, bodemonderzoek, landmeten, boringen naar grondwater, en het in kaart brengen van afval in de omgeving. Richard: “We hebben de afgelopen vijf jaar op veel plaatsen meegedaan aan de GeoWeek, maar een groep van 90 kinderen was een nieuw hoogtepunt voor ons. Het is geweldig om te zien hoe verschillend kinderen reageren op de informatie die ze krijgen. Er zit voor elk wat wils in ons vakgebied: van buiten in de frisse lucht, tot achter de computer.”

De bodem in voor aardrijkskunde: GeoWeek op de basisschool

RTV Dordrecht deed verslag van de dag en interviewde de aanwezige Eelko Postma, Secretaris-Directeur van het KNAG, en verschillende deelnemers.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?