Protix Biosystems te Bergen op Zoom

Protix Biosystems uit Dongen gaat met de nieuw gerealiseerde ‘insectenfabriek’ (85x140m) in Bergen op Zoom een unieke situatie genereren voor de hele wereld. Protix is marktleider op het gebied van de productie van hoogwaardige eiwitten van insecten ten behoeve van de (dier)voedingsindustrie.

Ontwerp van de fabriekshal

Na afronding van het ontwerp door Kraaijvanger architecten heeft AGEL adviseurs samen met  bouwbedrijf Heerkens van Bavel Bouw het ontwerp verder opgepakt en uitgewerkt tot een uitvoeringsontwerp. Vanaf start project was het de uitdaging om binnen 3 maanden het gehele ontwerp gereed te krijgen vanwege de ingeplande werkzaamheden voor het inbrengen van de paalfundatie. Voor dit project heeft AGEL adviseurs de rol van BIM-coördinator en bouwkundig engineeringspartner op zich genomen, waarbij onze Revit-modelleurs een gedetailleerd 3D BIM-model hebben opgezet.

BIM-begeleiding

Als BIM-coördinator nemen wij het voortouw in de projectteam overleggen door de digitale BIM-modellen in aanwezigheid van alle projectpartners te bespreken. Door het samenbrengen van de aspectmodellen van de verschillende vakdisciplines kon AGEL adviseurs een goed coördinatiemodel genereren, zodat Protix parallel aan ons multidisciplinaire ontwerptraject haar eigen procesinstallaties kon modelleren en Heerkens van Bavel Bouw kon beschikken over een integraal coördinatiemodel voor de uitvoering.

Benieuwd naar de mogelijkheden?