Samen aan de slag in de Kalkhaven van Dordrecht!

In 1665 heeft men de Binnen Kalkhaven in Dordrecht aangelegd. De naam Kalkhaven komt van de kalk die als grondstof aangevoerd werd. In 2020 heeft AGEL adviseurs voor Drechtsteden een DTM uitgevoerd binnen het gebied van de Binnen Kalkhaven. Het inmeten bestond uit het waterpassen van de hoogte en het in 3D inmeten van verschillende aspecten ten behoeve van de herinrichting.

Wat is een DTM?

AGEL adviseurs verricht al jaren veel DTM metingen op verschillende manieren. Vanuit innovatie metingen met Lidar tot traditionele metingen. Een DTM is een digitaal terrein model van een situatie. Standaard voeren wij de metingen uit in NLCS formaat zodat de ontwerpers direct vanuit deze DTM kunnen ontwerpen. Hiermee is het proces vanuit opdrachtgever en opdrachtnemer geborgd. En binnen het plangebied hebben we de gevellijnen, terreinafscheidingen en verhardingen in 3D ingemeten. Naast alle topografische lijnen zijn de puntobjecten zoals putten en bomen ook in 3D ingewonnen. Als aanvulling hebben we voor de bomen de stamdiameter en kroonprojectie bepaald om een goed beeld te krijgen van de omvang van de huidige bomen. Een belangrijk aspect in dit project zijn de dorpelhoogten maar ook alle kelderroosters en treden.

Resultaten

Op basis van de efficiënte aanpak van Drechtsteden en AGEL adviseurs is het traject van offerte tot en met uitvoering succesvol verlopen. Drechtsteden heeft een duidelijke opdrachtverstrekking verzorgd met wensen en eisen rondom de inmeting. Zowel vanuit de afdeling Geo als Civiele techniek zijn de lijnen kort geweest en zijn vooraf duidelijk de eisen met ons afgestemd. Het eindresultaat van de meting is een DTM in NLCS formaat wat perfect aansluit op de wensen vanuit de afdeling Civiele techniek. Samen, integraal, proces georiënteerd handelen. Daar staan wij voor!

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?