Bouwkundige engineering

BIM

De digitalisering in de bouwwereld gaat snel en is niet te stoppen. Het Building Information Modeling (BIM) wordt gezien als de toekomst voor de bouwsector. BIM is een proces en een hulpmiddel om op een efficiënte manier met diverse partijen samen te werken. De BIM werk-methodiek gaat over het uitwisselen van informatie, communiceren en samenwerken tussen de ketenpartners met behulp van het BIM-model. De basis is een database aan informatie, die centraal staat om een efficiënter bouwproces te genereren. Als basis van BIM wordt vooral gewerkt met geïntegreerde en intelligente 3D BIM-modellen om de steeds complexere bouwwerken (woning- en utiliteitsbouw) te realiseren. BIM verandert dus het gehele proces voor zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer en is niet meer weg te denken uit de hedendaagse bouwwerkzaamheden.

AGEL en BIM

Onze ervaren BIM-modelleurs ontzorgen diverse partijen met ontwerpen en het bouwtechnisch uitwerken van verschillende projecten. Het modelleren van de bouwkundige werkzaamheden wordt volledig uitgevoerd in Revit, conform de Nederlandse Revit Standaarden, ook wel NLRS genoemd. Onze BIM-manager koppelt de 3D-modellen van de verschillende disciplines aan elkaar en voert integrale clash-controles uit.

Coördinatie, communicatie en transparantie zijn de sleutels tot succes van een (multidisciplinair) bouwproject. De meerwaarde van BIM zit in de ketenintegratie. BIM is het verbindende element dat het bouwproces stroomlijnt. Als BIM-coördinator verzorgen we namens u de coördinatie over het opstellen en uitwisselen van het BIM-proces. Hierbij zien we erop toe dat het gehele BIM-proces goed verloopt en het bouwproject effectief wordt gestuurd.

Hoe doen wij dat

Als BIM-manager/-coördinator stellen wij voor elk project een specifiek BIM-plan op. Dit protocol wordt in samenwerking met u vastgesteld conform de basis van de open standaard van de BIM-basis ILS.

Tevens nemen wij het voortouw tijdens de projectteam/engineerings-overleggen (BIM-sessie) om de modellen te bespreken en daarbij de relevante clash rapportage (Navisworks) te genereren en communiceren. Bij voorkeur worden de modellen ter plekke digitaal doorlopen en waar nodig in detail besproken.

AGEL adviseurs heeft ruime ervaring in het ontwerpen en beheren van het Building Information Model (BIM) voor diverse opdrachtgevers en is bedreven in de rol als BIM-manager/-coördinator. Zowel op project- als organisatieniveau biedt AGEL adviseurs u de benodigde BIM-ondersteuning. Samen maken we uw organisatie en projecten BIM-proof voor de toekomst.

bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen. Neemt u dan gerust contact op met één van onze adviseurs binnen het werkveld Bouw. Ook kunt u verder kijken bij onze thema’s, werkvelden of onze referentieprojecten.

 

Uw contactpersoon

M.R. (Maarten) Abbenhuis
Cluster Coördinator Ruimte/Bouw

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?