20180420_082418

Inmeten

Landmeten is een wetenschap die zich bezighoudt met het meten van onderlinge posities van bepaalde punten op het aardoppervlak. Het inmeten is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Wij voeren metingen uit voor verschillende opdrachtgevers en in alle fasen van een project of ontwikkeling. Wij hanteren verschillende functiemodellen en meetmethodieken.

functiemodellen

Voorbeelden van verschillende functiemodellen zijn: Positie (RD), Hoogte (NAP), Haaksheid, Rechtheid, Gestuurde-boring, Vlakheid, Parallelliteit, Rondheid, Semantische informatie, Onderlinge- en Relatieve maatvoering en verschillen constatering (deformatie).

inwinningsmethoden

Meetmethodes die onder andere kunnen worden toegepast zijn: GPS-RTK of GNSS, Total Station, Waterpas, Afstandsmeting, 3D-laserscanner, Kabel- en Leidingdetectie, Grondradar, Sonar, Temperatuurmeting, Akoestiek, Trillingsmetingen, Infiltratie- en Doorlatendheid, Remote Sensing, Lidar, Fotogrammetrie en Drone vluchten. AGEL adviseurs adviseert welke inwinningsmethode u het best kunt toepassen om uw doelstelling te kunnen behalen.

Wij kunnen onder andere de volgende metingen voor u uitvoeren:

De metingen worden vervolgens verwerkt en omgezet tot bruikbare Geo-informatie.

bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen. Neemt u dan gerust contact op met één van onze adviseurs binnen het werkveld Geodesie. Ook kunt u verder kijken bij onze thema’s, werkvelden of onze referentieprojecten.

Uw contactpersoon

Ing. W.F.H. (Hans) Timmers
Cluster Coördinator Geodesie-GIS

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?