Leica TPS

Bouwkundige maatvoering

Om efficiënt te kunnen bouwen en ontwikkelen dient u te beschikken over betrouwbare  maatvoering. AGEL adviseurs biedt hiervoor uitgebreide producten. Ons werkveld Geodesie beschikt over ruime capaciteit en stelt zich flexibel op ten aanzien van de behoeften van de ontwikkelaar/aannemer. Daarbij hanteren wij een systematische aanpak dat voor zowel de bouwer als voor AGEL adviseurs voordelen biedt. Alle betrokken partijen profiteren zo van optimale efficiëntie.

De dienstverlening bestaat uit het leveren van meet-, teken- of uitzetwerk en ondersteuning vanuit kantoor. Ontzorgen staat centraal bij het afnemen van opdrachten. Bij het verzorgen van de complete bouwmaatvoering van een project wordt het tekenwerk en buitenwerkzaamheden centraal gecoördineerd en gecontroleerd, daardoor is het project optimaal beheersbaar.

uitzetwerkzaamheden

Digitale uitzetgegevens worden met een Total Station of GPS uitgezet. Deze uitzetgegevens kunnen 2D of 3D punten zijn in het Rijksdriehoekstelsel of rooilijnen. De hoofdmaatvoering en stramienlijnen voor complexe bouwprojecten worden door ons op deze wijze met de vereiste nauwkeurigheid en controles uitgezet of gecontroleerd. Wij voeren controlemetingen uit met 3D-laserscsan of traditioneel met Total Station van bebouwingen, belendingen, rooilijnen of na gereedkomen van sloopwerkzaamheden. Tevens kunnen wij het rapport belendingen verzorgen en het akoestisch doormeten van palen.

Hoogtemaatvoeringen

Aan de hand van NAP peilmerken kunnen wij op elk gewenst punt een hoogtemaat bepalen ten behoeve van vastleggen van het bouwpeil, storthoogte of maatvoering van verdiepingen. Er wordt een digitaal waterpasinstrument ingezet om millimeternauwkeurigheid te realiseren. Indien de nieuwbouw uit meerdere verdiepingen bestaat is het mogelijk de verdiepingsvloeren te maatvoeren met behulp van het Mous Systems, een systeem dat het verkrijgen van meetresultaten eenvoudiger en nauwkeuriger maakt. Hiervoor zijn wel goede afspraken nodig binnen de planning, de werkvoorbereiding en tijdens de uitvoering van het project.

bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen. Neemt u dan gerust contact op met één van onze adviseurs binnen het werkveld Geodesie. Ook kunt u verder kijken bij onze thema’s, werkvelden of onze referentieprojecten.

 

Uw contactpersoon

Ing. W.F.H. (Hans) Timmers
Cluster Coördinator Geodesie-GIS

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.