placeholder

externe veiligheid buisleidingen

We zijn ons er niet altijd bewust van, maar onder onze voeten liggen kilometerslange trajecten met buisleidingen met gevaarlijke stoffen. Het is een relatief veilige manier van transport, maar bij graafwerkzaamheden wordt wel eens een leiding geraakt en treedt brand op. Voor de externe veiligheid is het belangrijk dat men weet wat de gevolgen zijn en hoe op een incident gereageerd moet worden.

Wat kunnen wij voor u betekenen

In de wet is daarom bepaald dat voor sommige ontwikkelingen het groepsrisico in beeld gebracht dient te worden middels een Kwantitatieve risicoanalyse (QRA). Indien u wilt bouwen nabij een buisleiding met gevaarlijke stoffen is de kans groot dat u een QRA nodig heeft. Wij kunnen u hierin adviseren en beschikken over de benodigde software (CAROLA en Safeti-NL) om het plaatsgebonden risico en het groepsrisico te berekenen. In sommige gevallen kunnen wij volstaan met een korte beschrijving.

bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen. Neemt u dan gerust contact op met één van onze adviseurs binnen het werkveld Milieu. Ook kunt u verder kijken bij onze thema’s, werkvelden of onze referentieprojecten.

 

Uw contactpersoon

Ing. C.H.J. (Carlo) van den Broek
Cluster Coördinator Milieu

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?